Enhedslisten vil sikre 12,6 ekstra ansatte til ældrepleje i Stevns Kommune

Ret til hjælp til at komme i bad to gange om ugen, ret til at komme ud i det fri og ret til rengøring hver fjortende dag.
Det er nogle af de nye rettigheder, som Enhedslisten på Christiansborg vil sikre ældre medborgere. Det er et af kravene fra partiet, når der forhandles finanslov. 

– Enhedslisten arbejder i forbindelse med finanslovsforhandlingerne for at skaffe flere midler til de ældre. Det vil give Stevns kommune mulighed for at ansætte 12,6 ekstra medarbejdere i ældreplejen, udtaler Gitte Christensen, kandidat for Enhedslisten.

– Det er helt ufatteligt, at det i 2013 overhovedet kan være til diskussion, om vores ældre medborgere skal have ret til at blive hjulpet i bad eller på toilettet, og jeg savner stadig et svar på om de øvrige politikere mon selv ville nøjes med 3 kvarters rengøring hver 3. uge, eller maksimalt et bad én gang om ugen.

Enhedslisten vil give de ældre håndfaste minimumsrettigheder. Ældre, der får hjemmehjælp, skal blandt andet have ret til et bad mindst to gange om ugen, til rengøring mindst hver fjortende dag og til at komme regelmæssigt udenfor. Selvfølgelig forudsat, at de selv ønsker det, siger Gitte Christensen, og tilføjer: Hvordan kan det være et urimeligt krav?

– Enhedslistens udspil giver med 12,6 ekstra ansatte mulighed for et markant løft i ældreplejen på Stevns. Derfor er der tale om en kontant og effektiv hjælp til kommunen, og vores ældre medborgere, der har et behov for denne hjælp. Jeg vil derfor opfordre til, at Stevns Kommune aktivt bakker op bag Enhedslistens forslag, slutter Gitte Christensen.